• Záložka do knihy spája školy

          • Naša škola sa aj v tomto školskom roku zapojila v rámci Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2021 do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Žiaci 6.A a 6.B triedy vyrábali, kreslili a maľovali záložky do kníh na tému: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. Záložky sa vyrábali pre žiakov z partnerskej školy ZŠ Fraňa Kráľa zo Žarnovice. Naši šikovní šiestaci si dali záležať na svojich výtvoroch a žiakom z partnerskej školy sme napokon poslali krásne záložky. Žiaci zo Žarnovice nám taktiež poslali veľmi pekné záložky, z ktorých sme boli nadšení. Veď, posúďte sami J

          • Daruj knihu

          • Milí žiaci a rodičia!

                  Máte doma knižky, ktoré ste už prečítali a len tak stoja na polici? Ak ich už nepotrebujete a viete, že sa k ich čítaniu už v budúcnosti nevrátite, môžete ich darovať do školskej knižnice.

                  Od 16.11. - 30.11.2021 môžete priniesť svoje knihy do školy. Za vchodovými dverami bude pre ne pripravená škatuľa. Dôležité je, aby to boli knihy určené pre deti a mládež, teda primerané veku žiakov základných škôl. Chceme Vás poprosiť, aby boli knižky v zachovalom stave, neboli potrhané, nechýbali v nich strany, skrátka aby boli čitateľné. Môžu to byť rozprávkové, dobrodružné, detektívne knihy, básnické zbierky, poviedky, romány, encyklopédie, od slovenských autorov (napr. M. Rúfus, D. Hevier, Ľ. Feldek, G. Futová, M. Hlušíková, R. Brat...), ale aj od zahraničných spisovateľov (napr. H.CH. Andersen, R. Dahl, J. K. Rowlingová...).

            Ďakujeme za Vašu pomoc.