• Prosba o poskytnutie 2% (3%) zo zaplatenej dane

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            dovoľujeme si Vás aj my požiadať o poskytnutie 2 % (3 %) zo zaplatenej dane príjmov. V týchto náročných dňoch Vás oslovil aj výbor nášho občianskeho združenia, ktorý robí maximun pre účelné využitie získaných finančných prostriedkov tak, aby priniesli úžitok žiakom našej školy. Bez 2 % (3 %) by pani učiteľky nevedeli bezplatne zabezpečiť žiakom potrebné učebné pomôcky, pracovné zošity a pod. Spolu s občianskym združením Amálka sa výboru rodičov podarilo prekonať aj prekážku z registrácie nášho OZ tak, že Vami poukázané 2 % (3%) prídu k Vašim deťom. Viac info nájdete tu: https://sibirska.edupage.org/percenta2/

            Rovnako môžete 2 % (3 %) poukázať aj našim materským školám:

            Občianske združenie Slniečkovo Pionierska - MŠ Pionierska 

            Občianske združenie Zelená deťom - MŠ Legerského 

             

            Preto Vás chceme veľmi poprosiť, pomôžte nám vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov pre naše deti do našej spoločnej školy. Vopred ďakujeme veľmi pekne za každú pomoc a každý príspevok z 2% ( resp. 3% ). Mgr. Milena Partelová, riaditeľka školy

          • Informácie k čerpaniu OČR

          • Sociálna poisťovňa upozorňuje všetkých poistencov, ktorí si v
            súvislosti s pandémiou koronavírusu uplatnili alebo ešte len
            uplatnia nárok na dávku ošetrovné (OČR), že musia do príslušnej
            pobočky poslať čestné vyhlásenie. Ide v ňom o oznámenie
            skutočností potrebných pre nárok na výplatu ošetrovného za
            príslušný mesiac. Sociálna poisťovňa potrebuje poznať presné
            dni, kedy sa ktorý rodič o dieťa staral.
            
            Na tento účel Sociálna poisťovňa pripravila formulár/tlačivo tu:
            Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné v súvislosti so
            šírením nákazy koronavírusu [3] aj s postupom, ako ho vyplniť.
            
            TOTO ČESTNÉ VYHLÁSENIE MUSÍ SOCIÁLNEJ POISŤOVNI POSLAŤ KAŽDÝ
            RODIČ OSOBITNE ZA SEBA KU KONCU KAŽDÉHO MESIACA, ZA KTORÝ ŽIADA
            VYPLATIŤ OŠETROVNÉ.
            
            Vzhľadom na blížiaci sa koniec mesiaca marec je potrebné zaslať
            čestné vyhlásenie čím skôr (ak nebude dodržaný termín - koniec
            mesiaca - nárok na výplatu dávky nezanikne, ale bude vyplatená až
            po doručení tohto dokladu).
            
          • Zmena k zápisu detí do 1. ročníka našej školy na školský rok 2020/21

          • Vážení rodičia, reagujeme na aktuálnu situáciu a upravujeme termín zápisu detí do 1. ročníka.

            Pôvodný termín 3. apríla od 14. do 18. hodiny a 4. apríla od 8. do 12. hodiny SA MENÍ na termín od 15. apríla do 30. apríla 2020 bez prítomnosti dieťaťa na zápise. Naďalej ostáva v platnosti vyplnenie online prihlášky tu: https://sibirska.edupage.org/register/

            Prioritne prijímame deti, ktoré majú trvalý pobyt v našej spádovej oblasti (ulice Americká, Blatnická, Budyšínska 32, 36, 38, Čajakova, Filiálne nádražie, J. C. Hronského, Kominárska 7/A a 9, Kraskova, Kyjevská, Legerského, Ľubľanská, Mikovíniho, Na Roličkách, Na varte, Na Zlatej nohe, Ovručská, Piešťanská, Pionierska 1, 1/A, 2 - 9 a 11, Pod Vtáčnikom, Svätovavrinecká, Račianska 5, 7, 11, 13, 17, 19, 22/A až 27,29, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 61, 63, 65, 69/B, Račianske mýto 1/A, 1/C, 1/D, Sibírska, Smrečianska, Šuňavcova, Tupého 21, 21/A-D, 23, 23/A, 25, 25/A, 27, 27/A, 29, 31, Ukrajinská, Ursínyho).

             

            Ďakujeme za pochopenie.

             

          • Zabezpečenie vzdelávania v čase prerušenia vyučovania

          • Vážení rodičia,                                                                                                                                  

            prerušenie vyučovania v škole v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu si vyžiadalo využívanie iných foriem vzdelávania.  Naša škola  zabezpečuje vzdelávanie  každého predmetu samoštúdiom žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie cez edupage, e-mailami,  novoprístupnými bezplatnými portálmi a vlastnou tvorivosťou učiteľov.                                                                                                                                     

            Našim cieľom je dosiahnuť  samostatnosť  Vašich detí pri vzdelávaní tak, aby Vašou úlohou bolo iba dozrieť na vzdelávanie sa. Plne si uvedomujeme, že žiaci v domácom prostredí potrebujú oveľa viac času na vypracovanie zadaní. Veľa rodičov v tomto období  pracuje z domu a je iste ťažko všetko zosúladiť. Nehovoriac o rôznych podmienkach technického vybavenia rodín (rodičov aj učiteľov). Naši učitelia, ako aj Vy a Vaše deti sú v úplne novej situácii.  Všetci sa ju snažíme zvládať najlepšie ako vieme. V súčasnom období dostávajú učitelia rôzne podnety, sprístupnili sa bezplatne vzdelávacie portály a pod.  Každý z nich si  musí  prejsť širokou ponukou a vyhľadať to, čo je pre vzdelávanie jeho predmetu a triedy najvhodnejšie. Pri množstve ponúk je to veľmi náročná práca, ktorá si vyžaduje aj veľa hodín strávených už len pri vyhľadávaní a zadávaní čo najvhodnejších foriem, ktoré postupne zaraďujú do vzdelávania.  Preto prosím o trpezlivosť.                                                                               

            Verím, že spolu všetko zvládneme. Najdôležitejšie je, aby sme boli všetci v poriadku.  

            Veľa zdravia                                      Mgr. Milena Partelová, riaditeľka školy

          • Vyučovanie RTVS

          • RTVS reaguje na vzniknutú situáciu a do vysielania zaraďuje reláciu ŠKOLSKÝ KLUB – HODINKA Z TRIEDY BEZ KRIEDY.

            Pre OBSAHOVÚ, METODICKÚ A ORGANIZAČNÚ PODPORU si vybrala NEZISKOVÚ ORGANIZÁCIU INDÍCIA. ŠKOLSKÝ KLUB začína, 18. MARCA OD 9:15 NA DVOJKE. Venovaný bude ŽIAKOM 1. STUPŇA ZŠ a PRIEREZOVO ZASTREŠÍ VIACERÉ PREDMETY.

            Vysielať sa bude každý pracovný deň v čase 9:15–10:00, minimálne do 27. marca. 

          • List starostu R. Kusého rodičom

          • Vážení rodičia!


            Od utorka, dňa 10. marca na 5 pracovných dní zatvárame naše základné školy, škôlky, jasle (teda do budúceho pondelka). Rovnaký postup žiadame od súkromných škôl a škôlok v našej mestskej časti. Zároveň budú v Bratislave zavreté centrá voľného času, základné umelecké školy, knižnice, komunitné a kultúrne centrá. Samozrejme, na úrovni našich škôl sa prerušujú aj krúžky a záujmová činnosť. Prerušenie činnosti budeme žiadať aj od ostatných organizácii.

            Cieľom je spomalenie šírenia vírusu. V tejto súvislosti sa prosím pripravte, že školské zariadenia môžu byť zatvorené dlhšie ako 5 dní. Dovtedy školy a škôlky budeme kompletne dezinfikovať.

            Dočasne zatvorená škola či škôlka neznamená prerušenie vzdelávania. Na dnešnom stretnutí s riaditeľmi základných a materských škôl sme sa dohodli, že žiaci budú dostávať domáce úlohy a inštrukcie od svojich učiteľov prostredníctvom zabehnutej aplikácie EduPage, alebo inou formou, o ktorej Vás budú vedenia škôl budú informovať.

            Prosím, postupujte podľa odporúčaní odborníkov, riaďte sa informáciami z oficiálnych zdrojov. Ak deti nejdú do školy, nepúšťajte ich v rámci „voľna“ do nákupných centier, či na iné miesta, kde je viac ľudí.
            Vzhľadom na skutočnosť, že koronavírus je najnebezpečnejší pre seniorov,  prosím Vás o intenzívnejšiu komunikáciu a pomoc nie len Vašim blízkym, ale aj susedom. Osamelých seniorov môžete nahlásiť aj na úrad (sekretariat@banm.sk). Zároveň sa vyvarujte toho, aby ste za súčasnej situácie nechali deti strážiť svojim rodičom. Verím, že nemusím zdôrazňovať, že ochorenie je nie len vysoko nákazlivé, ale v prípade seniorov má aj vysokú mieru mortality. O to viac chcem apelovať na zamestnávateľov, aby boli ohľaduplní voči rodičom, ktorí majú školopovinné deti a umožnili im prácu z domu, prípadne to, aby ostali s deťmi doma.

            Situácia sa mení prakticky každú hodinu. O všetkom dôležitom informujeme aj na našej webovej stránke www.banm.sk či sociálnych sieťach.

            Ďakujem za pozornosť a pochopenie!


                                                                 S úctou              Mgr. Rudolf Kusý

            list-skoly-korona-virus.pdf​​​​​​​



          • ZŠ s MŠ ZATVORENÁ

          • 09.03.2020 - V súvislosti s vytvorením podmienok na spomalenie šírenia koronavírusu pristupuje Mestská časť Bratislava-Nové Mesto v zhode so župou, hlavným mestom a ostatnými mestskými časťami k dôležitým opatreniam:

            • Na 5 pracovných dní (od utorka 10. marca do pondelka 16. marca) zatvára mestská časť BratislavaNové Mesto všetky materské, základné školy a detské jasle, ktoré má svojej zriaďovateľskej pôsobnosti
            • Ostatným prevádzkovateľom takýchto zariadení odporúčame rovnaký postup
            • Zatvorené budú aj centrá voľného času, základné umelecké školy a knižnice.
            • Apelujeme na rodičov, aby dozreli na stretávanie sa detí v čase zavretia škôl – nie je vhodné, aby v tomto čase sa stretávali v obchodných centrách a na miestach, kde sa sústreďuje veľa ľudí.
            • Rodičia, zvážte, prosím, či v čase prerušenia vyučovania dáte deti strážiť starým rodičom – práve oni sú najohrozenejšou skupinou v prípade šírenia vírusu.
            • Apelujeme na zamestnávateľov rodičov, ktorí majú školopovinné deti, aby umožnili rodičom starostlivosť o deti v čase zavretia jaslí, škôl a škôlok v domácom prostredí.

            Ďakujeme za pochopenie!

            zdroj: https://www.banm.sk/aktualne-nove-mesto-od-utorka-zatvara-na-pat-dni-vsetky-svoje-skolky-skoly-a-detske-jasle/

            Zmena úradných hodín miestneho úradu, Mestská časť Bratislava-Nové Mesto: https://www.banm.sk/miestny-urad-docasne-rusi-strankove-hodiny-oddelenia-v-pripade-potreby-kontaktujte-telefonicky-alebo-mailom/

          • Elektronická prihláška do prvého ročníka ZŠ a MŠ

          • Vážení rodičia, 

            spustili sme elektronické prihlášky. 

            https://sibirska.edupage.org/register/

            Prosíme Vás, aby ste elektronicky vyplnili prihlášku Vášho dieťaťa. Vytlačenú a podpísanú prihlášku spolu s rodným listom prineste na zápis Vášho dieťaťa. Ak ste prihlášku vyplnili a odoslali správne, príde Vám o tom potvrdzovací e-mail.

            Zápis do prvého ročníka sa uskutoční 3. 4. 2020 od 14:00 do 18:00 hod. a 4 .4. 2020 od 8:00 hod. do 12:00 hod.

            Zápis do materských škôl sa uskutoční od 4. mája 2020 do 15. mája 2020.

            Bez vlastnoručného podpisu oboch zákonných zástupcov nie je prihláška právoplatná.

            V našej škole sa vyučuje anglický jazyk od 1. ročníka (2 hodiny týždenne) ako povinný predmet.

             

          • Ekocharita

          • Chceli by ste pomôcť ľudom v núdzi, psiemu útulku, šetriť životné prostredie alebo sa zbaviť niektorých osobných vecí a je Vám ich ľúto vyhodiť? Vhodte ich do kontajnera, ktorý je umiestnený pred hlavným vstupom do našej základnej školy. 

            Do kontajnera môžete vhadzovať oblečenie, topánky, hračky, knihy, príkrývky, bytový textil, športové, školské, kancelárske, domáce potreby, hudobné nosiče, náradia, hudobné nástroje a pod. 

            Ďakujeme, že pomáhate!

          • Deň otvorených dverí


          • Základná škola s materskou školou Sibírska 39

            pozýva budúcich prvákov a ich rodičov

            na

            DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            dňa 24. marca 2020 (utorok) od 8.00 do 11.30 hod.

            Čaká Vás možnosť účasti na vyučovacích hodinách, prehliadka školy, zodpovedanie zvedavých otázok. 

          • Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu pre školy a školské zariadenia

          • V súvislosti so šírením Koronavírusu vydáva Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR usmernenie pre školy a školské zariadenia:

            V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach kde sa vírus vyskytol, objavia symptómy za obdobie 14 dní a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi, viď viac v Tu.

            Nielen v školských zariadeniach Ministerstvo školstva odporúča  dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            • pravidelne umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd, alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,
            • pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovokou a následne ju zahodiť do koša,
            • vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktoré majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť. 

            Ministerstvo dôrazne NEODPORÚČA v súčasnej dobe organizovanie akýchkoľek výletov, exkurzíí a iných podujatí do oblastí s potvrdeným výskytom koronavírusu. 

            Celé znenie usmernenia ku koronavirusu vydané MŠ.

            https://bratislava.sk/sk/informacie-a-odporucania-k-novemu-koronavirusu-a-ochoreniu-covid-19