• 2 % dane pre našu školu

          • Vážení rodičia, 

             

            naše rodičovské združenie patrí medzi organizácie, v ktorých prospech môžete poukázať 2% z Vašej dane zaplatenej za rok 2022. Obraciame sa na Vás so žiadosťou o podporu vlastných detí sumou, ktorá je súčasťou dane, ktorú platíte štátu.

            Poukázané peniaze použijeme takto:

             

            • 60% triedou vyzbieranej sumy bude ponechaných triede;
            • 40% triedou vyzbieranej sumy bude použitých na nákup vybavenia pre školu, presný účel použitia bude odhlasovaný triednymi zástupcami na Rodičovskej Rade

             

            Sme presvedčení, že takto získané prostriedky budú efektívne využité pre všetky deti navštevujúce ZŠ Sibírska. Veríme, že takáto forma prerozdelenia Vašich 2% dane z príjmov pomôže zvýši kvalitu vyučovania Vašich detí. 

            Ako sme použili peniaze minulý rok, nájdete tu: https://sibirska.edupage.org/a/prehlad-pouzitia-darov

             

            Suma, ktorú poukážete, bude použitá na podporu vzdelávania Vášho dieťaťa (každá trieda bude mať k dispozícii 60% vlastnej sumy, ktorú takto získa). Aby sa platby rozlíšili (neprichádzajú menovite označené), je potrebné odovzdať fotokópie Vyhlásenia (svoje osobné údaje prosím vymažte) Vašim triednym zástupcom, respektíve triednej učiteľke.

              

            Postup ako darovať 2%

            Ak ste zamestnanec:

            • najneskôr do 15. 2. 2023 požiadajte svojho zamestnávateľa o Ročné zúčtovanie preddavkov na daň za rok 2022 a o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov 
            • vyplňte Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby 
            • zašlite alebo odneste Vyhlásenie spolu s Potvrdením do 30. 4. 2023 na príslušný daňový úrad 
            • oskenované alebo odfotené Vyhlásenie v časti „Prijímateľ“ prosím zašlite mailom Vášmu triednemu zástupcovi alebo odovzdajte pani triednej učiteľke, začiernite prosím Vaše osobné údaje. Ponechajte tam sumu 2% a údaje o prijímateľovi, aby sme vedeli, aké finančné prostriedky máme na začiatku školského roka prideliť Vašej triede.

            Ak ste živnostník alebo vlastníte firmu:

            • jednoducho vyplníte vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane priamo v príslušnom oddiele daňového priznania v lehote na podanie daňového priznania.

             

            Údaje o prijímateľovi:

            Názov: OZ Sibírska deťom

            Právna forma: Občianske združenie

            IČO: 506 41 816

            Sídlo: Sibírska 39, 831 02 Bratislava

            Svoje 2% z daní nám môžete poukázať Vy ako rodičia, Vaši príbuzní, priatelia či kolegovia alebo firma, pre ktorú pracujete. Budeme radi, ak ich v našom spoločnom záujme oslovíte.

            Predvyplnené tlačivo na Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby budeme posielať v januári, po aktualizácii Finančnou správou.

             

            Ďakujeme za Vašu podporu a spoluprácu,

             


            Rodičovská rada

            OZ Sibírska deťom