• Informácie k zápisu detí do 1.ročníka v školskom roku 2021/2022

          •  

            Pre záujemcov – zákonných zástupcov o zápis dieťaťa na našej škole bude dňa 22.3.2021 od 8:00 hod. sprístupnená elektronická prihláška (nájdete ju v hlavnom menu Prihláška do ZŠ a MŠ) do 23.4.2021 do 12:00 hod.

            Elektronická prihláška obsahuje povinné a nepovinné údaje. Bez vyplnenia povinných údajov nebude možné prihlášku odoslať (systém nám neumožňuje vyznačiť povinné a nepovinné údaje). Po správnom odoslaní prihlášky Vám príde na mail potvrdenie spolu s kódom, ktorý Vám slúži na prípadnú kontrolu/opravu prihlášky na stránke Edupage.

            V prípade, že nemáte možnosť vyplniť prihlášku elektronicky,  môžete zaslať „Žiadosť o prijatie do 1.ročníka“ mailom (sibirska@sibirska.sk) alebo osobne v dňoch 20. apríla a 21. apríla v čase 13.00 až 16.00 (cez okienko v školskom dvore od Šuňavcovej ulice, v prípade potreby poskytneme papierovú formu žiadosti).

            Prezenčný zápis  bol plánovaný  v dňoch 9. 4. a 10.4.2021. Vzhľadom na pandemickú situáciu nepredpokladáme, že sa uskutoční. Ak áno, informáciu uvedieme na webovom sídle školy do 8.4.2021 do 9 hod.

            Vzhľadom na potrebu overenia povinných údajov budeme postupne pozývať zákonných zástupcov  prihlásených detí do školy k overeniu údajov. Kontaktovať Vás budeme prednostne cez uvedené emailové adresy. Z toho dôvodu Vás prosíme o uvedenie kontaktu zákonných zástupcov.

            Do základnej školy musia zákonní zástupcovia dieťaťa, zapísať každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2021 dovŕši 6. rok veku (ak dieťa malo odklad povinnej školskej dochádzky, znovu má zákonný zástupca povinnosť zápisu).

            Rodič dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
            Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, a to vždy po vyjadrení príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast.

            O prijatí dieťaťa do základnej školy rozhoduje riaditeľ školy. Prioritne sú prijímané deti, ktoré majú trvalý pobyt v spádovej oblasti základnej školy (zoznam ulíc nájdete v úvodnom texte po kliknutí na záložku Prihláška do ZŠ a MŠ).

            Dieťa môže plniť povinnú školskú dochádzku aj v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ „nespádovej“ školy prijme (odporúčame zapísať dieťa aj do spádovej školy). V prípade, že dieťa bude plniť povinnú školskú dochádzku v zahraničí, musí ho rodič zapísať aj na „kmeňovú“ základnú školu v Slovenskej republike, spravidla v mieste trvalého bydliska.

            Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa vydáva riaditeľ školy.

          • OČR

          •  
            SOCIÁLNA POISŤOVŇA OZNAMUJE, ŽE OD 8. MARCA 2021 SA V PODMIENKACH NÁROKU NA PANDEMICKÉ OŠETROVNÉ NIČ NEMENÍ. Ak bude škôlka alebo škola rozhodnutím príslušného orgánu uzatvorená, rodičia majú nárok na pandemické ošetrovné (pri splnení všetkých zákonných podmienok). Naďalej platí, že rodič po otvorení škôlky alebo školy stráca nárok na pandemické ošetrovné, ktoré mal z dôvodu starostlivosti o dieťa pre uzavretie zariadenia príslušným orgánom (rozhodnutím hygieny, riaditeľa, zriaďovateľa alebo ministra školstva). Ak materská škola alebo základná škola umožní návštevu alebo výučbu len pre časť detí, rodičia detí, ktoré nemôžu materskú školu alebo základnú školu z tohto dôvodu navštevovať, nárok na pandemické ošetrovné majú. Stále tiež platí aj to, že ak je škôlka alebo škola otvorená a rodičia nedajú dieťa do školského zariadenia iba pre obavy z ochorenia, nárok na pandemické ošetrovné nemajú.

            https://www.socpoist.sk/aktuality-v-naroku-na-pandemicke-osetrovne-od-8-marca-2021-sa-nic-nemeni/48411s69372c

          • Prezenčná výchova a vzdelávanie v materských a základných školách

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministerstva školstva č.2021/10079:2-A1810 zo dňa 2. 3. 2021 a v súlade s uznesením vlády č. 122 z 28.2.2021 s dôrazom na obmedzenie mobility a možnosti zachovania predškolskej a školskej dochádzky prvého stupňa pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce  mestská časť Bratislava - Nové Mesto od 8.3. 2021 pokračuje v dištančnom vzdelávaní. Prezenčnú výchovu a vzdelávanie  v materských školách a základných školách na prvom stupni otvára iba pre deti zákonných zástupcov (samoživiteľ alebo osamelý rodič - zákonný zástupca, resp. obaja zákonní zástupcovia dieťaťa/žiaka žijúci v spoločnej domácnosti ktorí nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti) s nevyhnutným prezenčným výkonom práce mimo bydliska.

            ZŠ s MŠ, Sibírska 39 otvára pre menovanú skupinu detí a žiakov Základnú školu na Sibírskej ulici a Materskú školu na Šuňavcovej ulici od 10. 3. 2021.

            Pred nástupom do školy je potrebné vypísať a odovzdať -  Vyhlásenie o bezinfekčnosti (11c) (nájdete v aplikácii Edupage po prihlásení v časti Žiadosti/Vyhláseniaa súhlas so spracovaním osobných údajov a poskytnúť k nahliadnutiu negatívny test na Covid-19 zákonného zástupcu dieťaťa nie starší ako 7 dní.

            Pre ostatných žiakov prvého a druhého stupňa ZŠ bude naďalej zabezpečené dištančné vzdelávanie. Materská škola na Pionierskej ulici a na Legerského ulici prevádzku neobnovuje.

          • Aktuálne informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ

          • 26.2.2021 vydalo ministerstvo školstva „Usmernenie pre výchovných poradcov ZŠ, riaditeľov SŠ a zákonných zástupcov žiaka pre prijímacie skúšky 2021/2022. Celé znenie: https://www.minedu.sk/usmernenie-pre-vychovnych-poradcov-zakladnych-skol-riaditelov-strednych-skol-a-zakonnych-zastupcov-ziaka-pre-prijimacie-skusky-na-stredne-skoly-2021-2322021/ [3]

            • ZZ žiaka podáva najviac štyri prihlášky na SŠ riaditeľovi ZŠ najneskôr 8.4.2021, dve prihlášky na SŠ s talentovou skúškou a dve prihlášky na SŠ bez talentovej skúšky. V praxi to funguje tak, že ZZ poskytne formou návratky výchovnému poradcovi všetky potrebné informácie vrátane výberu SŠ, potvrdení o umiestnení na súťažiach, potvrdenia od lekára, ak je to potrebné. Výchovný poradca cez program Proforient pripraví prihlášky v listinnej podobe, ktoré ZZ skontroluje a podpíše najneskôr do 8.4.2021 (minulý rok sa od podpisu ZZ nakoniec upustilo). Následne prihlášky podpíše riaditeľ školy a ZŠ odošle prihlášky na príslušné SŠ tak, aby boli riaditeľovi SŠ doručené najneskôr 16.4.2021.
            •  Forma prihlášky je možná elektronická ( aSc agenda, eŠkola) bez podpisu ZZ alebo listinná papierová v tlačenej podobe s podpisom ZZ. Uprednostňujeme listinnú formu prihlášky, pretože celá administrácia je prehľadnejšia a kontrola údajov výchovným poradcom a ZZ žiaka je zárukou správneho vyplnenia prihlášky. Je však na rozhodnutí ZZ žiaka, ktorú formu podania  prihlášky uprednostní. SŠ bude akceptovať len prihlášky podpísané riaditeľom ZŠ v listinnej alebo elektronickej podobe.
            • Na jeden konkrétny študijný alebo učebný odbor strednej školy je možné podať iba jednu prihlášku, a to buď v elektronickej alebo v listinnej forme.

            Je možné, že niektoré pravidlá sa v súvislosti s aktuálnou epidemickou situáciou zmenia.

            Návratka a postup – potvrdenie definitívneho výberu SŠ: Návratka.docx


      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • Sekretariát školy: 02/44 25 37 86
        • Sibírska 39 83102 Bratislava Slovakia
        • IČO: 31785221
        • DIČ: 2021361199
        • Riaditeľka školy: PaedDr. Marta Kolčáková kolcakova@sibirska.sk +421 910 155 590
        • Zástupkyňa riaditeľky školy pre ZŠ: Mgr. Zuzana Zúborová zuborova@sibirska.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky školy pre MŠ, Legerského: Mgr. Katarína Kleinová legerskeho@sibirska.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky školy pre MŠ, Pionierska: Mgr. Anna Mračková pionierska@sibirska.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky školy pre MŠ, Šuňavcova: Ivica Podhradská sunavcova@sibirska.sk
        • Email na správcu obsahu: ferkova@sibirska.sk
        • Email na pomoc s Edupage: stancikova@sibirska.sk
        • Email na webmastera: admin@sibirska.sk
        • Školská jedáleň: jedalen@sibirska.sk 02/44 25 10 91
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje