• Notifikácie

          • Vážení rodičia detí 1. až 5. ročníka!

            Neľakajte sa notifikácií, ktoré Vám prišli o Zrušenom vyučovaní, resp. Dobrovoľnom vyučovaní. K tomuto kroku sme museli pristúpiť kvôli správnemu vedeniu elektronickej triednej knihy. Naďalej platí informácia, že 1. 6. 2020 otvárame čiastočne školu pre deti rodičov, ktorí o to požiadali. Ostatné deti ostávajú doma na dištančnom vzdelávaní. Podrobné informácie ste dostali od pani učiteliek, ktoré budú mať na starosti jednotlivé skupiny.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Pokračovanie v OČR

          • AK RODIČ PO OTVORENÍ ŠKÔL A ŠKÔLOK POKRAČUJE V OČR, NEPODÁVA NOVÚ ŽIADOSŤ, VYPLNÍ UPRAVENÝ FORMULÁR ČESTNÉHO VYHLÁSENIA.

             

            V súvislosti s poslednou novelou zákona o sociálnom poistení a čiastočným otvorením škôlok a škôl od 1. júna 2020 Sociálna poisťovňa uskutočnila zmeny v tlačivách _Žiadosť o ošetrovné [4]_ (nárok uplatnený počas krízovej situácie) a _Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné [5] _na účely výplaty dávky ošetrovné počas krízovej situácie.

             

            Nový formulár _Žiadosti o ošetrovné_ je určený iba tým poistencom, ktorí doteraz počas koronakrízy o dávku pandemické ošetrovné ešte nežiadali a nepoberajú ju. Nový formulár _Čestného vyhlásenia_ je určený všetkým poberateľom dávky (súčasným, ktorí pokračujú v OČR a aj júnovým „novým"

            žiadateľom), ktorí v ňom za mesiac jún musia vyznačiť dni, počas ktorých sa o deti starali, resp. vyznačia, či dieťa jasle/školu/škôlku v júni navštevovalo. Toto _Čestné vyhlásenie_ treba príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne doručiť do konca júna. Tí poistenci, ktorí potvrdili dni ošetrovania na doterajších tlačivách, nemusia posielať a vypĺňať nové. Nové tlačivá sú platné iba odo dňa ich uverejnenia na webovej stránke Sociálnej poisťovne.

             

            Znamená to, že ak si poistenec nárok na ošetrovné uplatnil prostredníctvom pôvodnej žiadosti (už poberá dávku ošetrovné), novú žiadosť o ošetrovné od 1. júna 2020 nie je potrebné podať, bude v nej pokračovať a na konci júna pošle pobočke už len formulár _Čestné vyhlásenie_ aj s údajmi, či dieťa navštevovalo školu/škôlku.

             

            Sociálna poisťovňa zároveň upozorňuje, že posudkoví lekári Sociálnej poisťovne môžu od 21. mája 2020 posudzovať dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav nezaopatreného dieťaťa na účely nároku na ošetrovné. O posúdenie dlhodobo nepriaznivého zdravotného stavu môžu požiadať rodičia, ktorí sa osobne a celodenne starajú o dieťa do dovŕšenia 18 rokov veku, ktorému nebolo vydané rozhodnutie príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o dlhodobo nepriaznivom

            stave alebo zdravotnom ťažkom postihnutí. Požiadavku na posúdenie dlhodobého nepriaznivého stavu posudkovým lekárom Sociálnej poisťovne môže rodič vyznačiť priamo v žiadosti o ošetrovné. Následne ho bude kontaktovať poverený zamestnanec Sociálnej poisťovne a posúdenie sa vykoná v neprítomnosti dieťaťa.

            
            
            
            
            
            Links:
            ------
            [1] http://www.banm.sk
            [2] blocked::https://www.banm.sk/ochrana-osobnych-udajov/
            [3] blocked::mailto:zodpovednaosoba@banm.sk
            [4] https://www.socpoist.sk/ext_dok-22052020-np-ziadost-koronavirus/68665c
            [5] https://www.socpoist.sk/ext_dok-22052020-np-cv-koronavirus/68666c
            [6] https://www.banm.sk/ochrana-osobnych-udajov/

             

          • Súťaž KLOKAN online

          • Tento rok sa súťaž Matematický klokan uskutoční online.

            Milí rodičia, do správy v EduPage (tí, ktorí sa prihlásili a zaplatili štartovné) ste dostali podrobné informácie o konaní online súťaže Klokan v školskom roku 2019/20. V prípade nejasností ma, prosím, kontaktujte (stancikova@sibirska.sk). Odosielala som celkovo 80 správ, tak sa mohlo stať, že som niekde nevložila unikátny kód.

            Pre istotu posielam harmonogram súťaže:

            Od 25. mája do 31. mája sa žiaci skúšobne prihlásia svojím kódom na stránke www.matematickyklokan.sk v časti ONLINE KLOKAN. V prípade záujmu si môžu urobiť cvičný test.

            Každá kategória má vlastný deň súťaže, čas prihlásenia od 8. do 19. hodiny je pre všetky kategórie rovnaký.

            1. ročník ZŠ - KLOKANKO 1 - utorok 9. 6. 2020

            2. ročník ZŠ - KLOKANKO 2 - streda 10. 6. 2020

            3. ročník ZŠ - KLOKANKO 3 - štvrtok 11. 6. 2020

            4. ročník ZŠ - KLOKANKO 4 - piatok 12. 6. 2020

            5. a 6. ročník ZŠ - ŠKOLÁK - pondelok 8. 6. 2020

            29. júna 2020 zverejní organizátor výsledky na svojom webovom sídle.

            V septembri 2020 budú do školy doručené diplomy a ceny.

             

            Dúfam, že aj takúto formu súťaže zvládneme.

             

            Všetkým súťažiacim držím palce.

             

            Mgr. Daniela Stančíková

            školský koordinátor súťaže