• Zápis do prvého ročníka

          • Zápis žiakov do prvého ročníka bude 12. a 13. apríla 2024. Viac informáciíí a elektronickú prihlášku nájdete na hlavnej karte na stránke školy:  https://sibirska.edupage.org/register/

          • Oznam pre rodičov budúcich prvákov

          • Milí rodičia,

            veľmi nás teší záujem zapísať Vaše dieťa do našej základnej školy do prvého ročníka v školskom roku 2024/2025.

            Momentálne však nemôžeme spustiť elektronickú prihlášku, nakoľko na Miestnom úrade BA-Nové Mesto ešte nebolo schválené nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN).

            Ďakujeme za trpezlivosť.

            Zápis do 1. ročníka sa uskutoční v dňoch 12. a 13. apríla 2024

          • Projektové vyučovanie 2. D: Rozpúšťanie látok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projektové vyučovanie 2. D: Rozpúšťanie látok.

            Dňa 13.2.2024 si žiaci 2.D zrealizovali projektové vyučovanie na tému: Rozpúšťanie látok vo vode a Nenewtonska kvapalina. Žiaci najskôr spoločne pozorovali ktorá látka sa vo vode rozpustí a ktorá nie, ktorá sa rozpustí v horúcej a ktorá v studenej vode. Následne si žiaci tieto pokusy skúšali samy. V druhej časti projektového vyučovania si žiaci vyskúšali vytvoriť: Nenewtonskú kvapalinu. Môžete si ju tiež veľmi ľahko pripraviť doma. Stačí dať do pohára pár lyžíc škrobu (najlepšie kukuričného) a postupne po malých dávkach pridávať vodu a vždy dôkladne premiešať. Týmto postupom sa dopracujete k hustej kvapaline. Táto kvapalina pomerne rýchlo tečie, ale ak na ňu rýchlo narazíte, zostáva tuhá. Po takejto kvapaline sa dokonca dá utekať bez toho, aby sa do nej človek ponoril. Ponorí sa, až keď na nej zastane. Keď na takýto roztok pôsobíte silou, škrobové vlákna sa do seba zakliesnia a uväznia vo svojich dutinkách molekuly vody, a preto kvapalina na okamih stuhne. Keď sa tlak uvoľní, získa voda opäť prevahu a zmes je tekutá.

          • Chemické stromčeky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Chemické stromčeky.

            Aj tento rok žiaci deviateho ročníka a prírodovedného krúžku pripravili svoje chemické vianočné stromčeky , ktoré nám skrášľujú toto predvianočné obdobie. Stromčeky im dozdobili žiaci siedmeho ročníka pomocou svojich kryštálov :)

          • Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš .

            Ďakujeme Mikulášovi, všetkým zúčastneným žiakom a učiteľkám, ktorí mu pomohli rozdať darčeky a pripraviť si pre nás veselý, veľmi milý program. Aj príroda nám priala a sneh pokryl nielen naše átrium a školský dvor.

          • Deň tekvíc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň tekvíc.

            Ďakujeme za pekný podvečer, za Vašu účasť, za výzdobu šikovnej pani asistentke a jej pomocníkom, organizátorom a zúčastneným a za všetky vyrezané tekvičky. Blahoželáme víťazom.

          • Zážitkové učenie - Zdravá krajina

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitkové učenie - Zdravá krajina.

            Dňa 12.10 naše triedy 2.C a 2.D navštívila pani Dáška z inštitútu Daphne. V prvej časti sa spoločne s deťmi zaujímavým spôsobom rozprávala o Zdravej krajine, o tom aká bola krajina kedysi v minulosti a o tom ako vyzerá dnes. No dôležité bolo to, ako by sme ju mohli zmeniť k lepšiemu. V druhej časti sme sa presunuli na školský dvor, kde si žiaci vyrábali hotel pre hmyz z rôznych prírodných surovín. A prečo práve hmyzí hotel? No preto, že nie len včely ale aj iné rôzne druhy hmyzu, dokážu opeľovať kvety, stromy a tak zabezpečiť bohatú úrodu pre človeka. Domčeky si následne mohli zobrať domov a sledovať tak svojich budúcich návštevníkov v hmyzom hotely.

          • Začiatok školského roka

          • Milí žiaci a rodičia, po prázdninách je tu opäť nový školský rok, ktorý slávnostne otvoríme dňa 4. 9. 2023. Vyučovanie bude od 8:00 do 9: 40 hod. vo svojich triedach. V tento deň nie je potrebné sa prezúvať. Všetci žiaci sú prihlásení na obed, ktorý sa vydáva od 10:30 do 12:30 hod. Ak žiak na obed nepôjde, treba ho odhlásiť cez Edupage do nedele 3. 9. do 14. hodiny. Tešíme sa na vás! Vedenie školy a pedagogický zbor

          • Vitaj leto - Deň Ukrajiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vitaj leto - Deň Ukrajiny.

            Predposledný deň sme sa rozlúčili so školským rokom na krásnej záhradnej akcii. Bolo naozaj super. Žiaci si mohli pochutnať nielen na dobrotách z grilu, zahrali si rôzne zaujímavé hry, videli práce žiakov z Ukrajiny a taktiež bohatý a pekný program žiakov našej školy. Nechýbala ani tombola, ktorá potešila mnohých výhercov. Ďakujeme za pekný rok, zakončený pekným dňom. Prajeme krásne prázdniny!